Uteskole

      Kommentarer er skrudd av for Uteskole

Hver torsdag har vi uteskole i siste økt. Da drar vi mye på tur  i skog og mark, i fjæra, eller et annet sted. Det er mye å lære ute både sommer og vinter.  Ofte kombinerer vi uteskole med temaer vi jobber med inne.

MARS 2009: I forbindelse med tema om norsk polarhistorie dro vi på tur til Folkehøyskolen 69º nord for å prøve hundekjøring. Det var en fantastisk dag og vi ble veldig godt mottatt. Fine hester hadde de også.

FEBRUAR 2009: Sola er kommet tilbake. Vi gikk på ski til jordene i Storhaugen  for å renne i bakker.

SOLDAGEN 2009: 1. februar er første gang vi kan se sola på skolen. Da feirer vi soldag sammen med Hamnvåg barnehage. Til tross for at noen elever framførte soldans, gjemte sola seg bak skyene. De ansatte i barnehagen hadde laget solkaker til oss, vi drakk varm solbærsaft og koste oss. Nå er mørketida over.

JUNI 2008: Tur til Lanes med studie av arkitektur. Vi fikk bussen til å kjøre oss til “Rabben”. Så gikk vi til Lanes mens vi studerte ulike byggeskikker. Elevene hadde oppgaveark med bilder av bygg de skulle finne underveis. Så skulle de beskrive muren, veggene, taket, vinduene.

Vi så på den sterke straumen mellom Lanes og Mesterøya. Så gikk vi gjennom skogen – den gamle veien mellom Lanes og Kjosen – tilbake til skolen. Matpakken spiste vi i Hesjevika.

MAI 2008: I forbindelse med nysgjerrigperforskningen vår på lokale stedsnavn tok vi oss mange fine turer. Første tur gikk vi langs Lakselva, fra Nymo til Aursfjordsaga. Vi fikk kart med tegning av elva. Så gikk vi. Vi så flere fine fosser: Prestfossen der presten en gang kjørte gjennom isen. Troldfossen – beste fiskeplassen i elva. Pernilsafossen -oppkalt etter drengen Per Nilsen som datt i fossen under tømmerfløting. Andhalsen er et smalt gjel.

JANUAR 2008: Skøytetur til Nøkkvatnet.

JANUAR: Fremdeles er det mørketid og nydelig blått lys ute. Vi gikk en skitur til gapahuken der vi stekte pinnebrød.