Vi vant!

      Kommentarer er skrudd av for Vi vant!

Vi har nå mottatt den hyggelige beskjeden om at vi ble Norges vinner i den nordiske klimaduellen Kampen mot matkasting!  Og premien? 5000 danske kroner 🙂

«Mamma lager litt mindre mat nå, slik at det blir mindre å hive. Nå har vi nesten ingen rester lenger.»  «Vi har blitt flinkere til å la hønene få mat som vi tidligere kastet»  Utsagnene kommer fra elevene i etterkant av prosjektet.

Og det er også grunn til å ta tak i problematikken. Matkasting er et globalt klimaproblem som har fått økt oppmerksomhet de siste årene. Hver nordmann kanster i gjennomsnitt 50 kg mat årlig! Mat som er helt grei å spise.

Les om hele saken på nordeniskolen: http://nordeniskolen.org/nb/annen-info/nyheter/hamnvaag-montessoriskole-ble-norges-vinnere-i-kampen-mot-matkasting

 

Også Nye Troms og NRK Troms har omtalt saken

kampen mot matkasting 006