Arbeid på stien til Birtehula.

      Kommentarer er skrudd av for Arbeid på stien til Birtehula.

Hamnvåg Montessoriskoles Grønt Flagg tema (mijøtema) er i år friluftsliv. Et av punktene vi skal gjennomføre er å legge til rette for friluftsliv for andre. I 2008-2010 ryddet skolen en sti fra Aursfjordbotn og oppover den bratte lia til Birtehula. Siden den gang har mange hatt glede av stien. 4.-7. klasse startet skoleåret med å gjøre vedlikeholdsarbeid. Merkingen ble frisket opp. Knekte trær ble saget bort. Småkratt ble klippet/ saget vekk. Noen steder la vi om stien der det var ekstra vått og gjørmete. Balsfjord og omegn turlag hadde bedt oss henge opp nye “proffe” skilt.

Etter å ha spist matpakken og tatt gruppebilde på steinen over Birtehula, fikk vi høre fortellingen om Birte og Benjamin, som i 1732 gjemte seg der da de måtte rømme etter å ha drept Birtes mann. Vi hadde god utsikt både til Aursfjordgården der Birte bodde, og utover Malangen der de måtte seile / ro for å komme til de andre stedene i fortellingen.

IMG_1861 IMG_1863 IMG_1864 IMG_1870 IMG_1877 IMG_1879IMG_1881