Vannshow med Nordnorsk vitensenter.

      Kommentarer er skrudd av for Vannshow med Nordnorsk vitensenter.

Nordnorsk vitensenter kom på besøk til skolen og hadde et forrykende vannshow for oss. 12 spennende eksperimenter ble vist – og det smalt og flammet  og sprutet. Vi lærte blant annet at lavtrykk ga skyer og høytrykk klart vær (inni en stor glasskolbe). Kråkefotsporer forårsaket en støveksplosjon. Elefanttannkremen var kul da den plutselig sprutet ut av en kolbe der zalo og H2O2 ble blandet. Tidenes kraftigste smell på skolen fikk vi da han holdt ei tennstikke mot en ballong fylt av hydrogen. Til slutt fikk vi se hva som skjedde når man heller kokende vann i flytende nitrogen: Det fordampa / eksploderte på et vis og ble til en stor sky. Tusen takk for spennende og lærerik dag!

008 013 014 018 022 020