Forfatterbok

      Kommentarer er skrudd av for Forfatterbok

Skrevet våren 2009:

Skoletur til Aursfjord. I går var vi på saga. Det var to menn som viste oss hvordan de lagde planker av tømmer. Etter det gikk vi natursti. Når vi var ferdige med det åt vi matpakke. Etter det gikk vi litt lenger bort. Der grilla vi pølse og hadde søppelkonkuranse. Og jentene vant og så kom bussen. Så kjørte vi hjem.

Farger. Rosa har posa. Gult er kult. Oransje er en krans. Rød er bløt. Svart har bart. Fiolett har vett.

Sommerdikt. Jeg liker sommeren fordi den er varm og vi kan fare på sommerferie. Og det artigste er å bade.

Taso. Taso er en slem hund. Han river og ødelegger dørmatter, men ikke sko. Men Taso liker å kose.

Ridedikt. Jeg liker å ri. Man rir på hester. Man kan ri langt og kort. Det første man må gjøre er selvfølgelig å ri på en hest. Og det andre er å få en passelig hest. Å ri er best året rundt.

Hester. Hester drikker melk fra moren sin. Hester elsker gulrot. Hester går på beite. Vi må ha utstyr til hester. Vi må trene hester. Hesten kan være majestetisk. Hester liker gress.

Rimedikt. En katt hadde en hatt som gjorde at den datt. En frosk spiste torsk med kork. Mange var på cruise og drakk brus og så på grus. Jeg så en lilla gorilla med brilla som hadde dilla.

Traktorer. Traktorer er store. Traktorer kan kjøre. Traktorer kan ha forskjellig utstyr. Traktorer kan tømme skitsilo.

Oslodikt. Det blir sikkert fint i Oslo. Vi blir å fare til Tusenfryd og ta mange karuseller, men vi blir sikkert ikke og få lov til å ta speedmonster, men mange andre. Og så skal vi på mange museum.

Gutten har en hund. Hunden kan løpe. Gutten har en gullfisk. Gullfisken får fiskemat.

Hunder. Jeg liker hunder. Hunder liker å leke. Hunder elsker hundebein. Hunder er i bur. Hunder liker å leke med baller.

Kudikt. Det var en gang ei ku som hoppa på ei bru. Den kunne ikke gå tilbake fordi den bakte veldig god sjokoladekake. Så kom det mange andre kuer som også bakte gode sjokoladekaker. Da ble det fest oppå brua som var så trang.

Bursdagsdikt. Når jeg snart har bursdag, gleder jeg meg så jeg får sommerfugler i magen. Vi får gode kaker og gaver og gjester og vi har skattejakt og godteri. Vi bruker å spille fotball og vi bruker å hoppe på trampoline og masse mere som jeg ikke kommer på.

Det var en gang en g som ville til en j. Og j-en ville på kafeen og så kom g-en og så gikk begge to hjem og spiste is – og så fikk de ris – for de stjelte is.

Det var en gang en hai som svømte til meg. Den beit meg. IEEE!

Jåleberta. Hei. Jeg heter jåleberta, for jeg jåler meg med sminke. Nå skal jeg si alle sminkene jeg har. Det er maskara, kayal, øyenskygge og hm… hva mer mon tro? Ja, jeg har jo rouge, brunkrem, leppestift og min parfyme. Den kjøpte jeg på en butikk som heter Bik Bok. Og den parfymen er bare helt konge. Og den parfymen var veldig billig for den kosta bare 2000. Det var ganske billig, ikke sant? Men dette må dere ikke si til noen. Jeg stjal 500 000 millioner kroner. Åååå der kommer politiet. Å nei! De tok meg. (Inne hos politiet for å snakke) Nei, ikke ta sminkene mine da. Uuuu. Nå dør jeg. Det gjør du ikke. Jo, det gjør jeg. Bare gjør det! Og det gjorde hun. Snipp snapp snute, så var diktet om jåledama ute.

Skrevet høsten 2008:

Det er artig med jula. Vi får godteri og brus. Vi får også gaver. Det er mørkt. Det er også snø. Vi lager snømenn og snøengler. Vi bruker også å pynte juletreet. Og så kommer påsken. Vi får godteriegg. Harepusen kommer. Han hopper rundt i huset og legger egg i alle husene til alle barn i alle land.

Jeg liker jul. Da får vi gaver og god mat og da kan vi gå på ski og spise sjokolade og så kommer nissen. Vi kan lage snøhule og lage snøborg og kjøre snøskuter og dra til Myrefjell for å kjøre slalåm.

Vinterdikt: Om vinteren kan vi være ute og leke. Om vinteren må vi ha varme tykke klær på oss. Om vinteren bruker det å være masse snø. Jeg liker vinteren.

Det er bra å være venner. Når man er venner så har man det bra. Hvis man ikke har venner er det kjedelig. En venn kan du sove hos. En venn kan du leke med.

Kattedikt: En katt lekte på en benk. Så datt han ned og slo seg i hodet.

Musefamilien. Det var en gang en liten musefamilie som var veldig liten. Det var en mamma og en pappa og de hadde en liten jentebaby i lag. De bodde langt inni en mørk og dyp skog. Der var det mange farlige dyr. En dag skulle musepappa ut å plukke bær til dessert etter middagen, som musemor var hjemme og ordnet. Den lille museungen lå og sov. Musemor laget til middag, men så hørte musemor noen som skrek HJELP HJELP MEG! Musemor slapp alt hun hadde i hendene og sprang ut på trappa. Der sto far med mange sår over hele kroppen. Musemor ble så forskrekket at hun nesten besvimte. Far sa ingenting. Mor tok han inn og plastret han. SLUTT.

2006: Fire forteller om turen med isbryteren.

Jeg for med isbryteren. Det var veldig artig. Vi så når den knuste isen. Den heter Vass. Alle syntes det var artig. Vi fikk vann i håret. Jeg så et isflak som kom under et annet.

Vi var med isbryteren. Isbryteren heter Vass. Vi kjørte mange plasser. En båt fulgte etter oss og han som var inni han heter Rolf. Da det var slutt syntes jeg at vi måtte fare med isbryteren igjen.

En dag skulle vi i 1.-3. klasse med isbryteren. Jeg gledet meg. Isbryteren var laget av sterk jern. Isbryteren heter Vass. Vi brøt sterk is.

Det var veldig artig å fare med isbryter. Isbryteren heter Vass. Det sprutet av og til. Vi fikk være der han styrte Vass. Det var veldig mye is der og vi koset oss veldig, – å jeg håper at vi kan gjøre det en gang til.

I september 2005 hadde skolen to forfatterbesøk. Først av Kine Hellebust. Så av Eva Jensen. Det var kjempeflott å ha besøk av ekte forfattere som kunne lese fra egne bøker og fortelle om det å være forfatter.